Migdalele contin vitamine si minerale precum vitamina E, zinc, calciu, magneziu, acizi grasi omega 3. Toate acestea aduc numeroase beneficii corpului. Insa, inainte de a consuma migdalele, este bine sa le lasi in apa peste noapte. Afla de ce este indicat sa hidratezi migdalele inainte de a le consuma si de ce este bine sa consumi o mana de migdale in fiecare zi, mai ales dimineata.

migdale

De ce este bine sa mananci migdale dimineata.

Migdalele hidratate peste noapte sunt mai usor de digerat si elibereaza mai multi nutrienti. Acelasi lucru este valabil pentru majoritatea nucilor si semintelor. Cele mai multe dintre ele ar trebui sa fie lasate cateva ore in apa inainte de a fi consumate.

Daca vei consuma in fiecare zi acest aliment, vei observa ca aduce numeroase beneficii corpului. Printre cele mai importante sunt cele mentionate in randurile care urmeaza.

Migdalele asigura sanatatea inimii. Grasimile bune, proteinele si potasiul din migdale asigura sanatatea inimii. Vitamina E reduce riscul de a suferi de anumite boli de inima, iar magneziul previne atacul de cord.

Migdalele iti dau energie. Daca vei consuma in fiecare dimineata cateva migdale, acestea iti vor da energie.

Migdalele scad nivelul colesterolului. Lucrul acesta se intampla pentru ca aceste alimente contin vitamina E si calciu care scad nivelul colesterolului din sange.

Migdalele aduc beneficii si la nivelul creierului. Contin substante care imbunatatesc activitatea creierului si scad riscul de aparitie a bolii Alzheimer.

Migdalele asigura sanatatea oaselor. Vitaminele, mineralele si fosforul din migdale asigura sanatatea oaselor. De asemenea, previn osteoporoza.

Migdalele regleaza tensiunea arteriala. Potasiul din migdale tine sub control tensiunea arteriala si fluctuatiile acesteia.

Migdalele previn cancerul. In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca migdalele, consumate des, ajuta la prevenirea cancerului.