Aproape fiecare dintre noi avem dafin și frunze de dafin în bucătărie. Dafinul face parte din categoria arbuștilor cu frunzele veșnic verzi, ușor ondulate pe margine.

De regulă, dafinul este folosit drept condiment pentru mai multe preparate culinare. Cu toate acestea, știați că această plantă are efecte foarte bune asupra sănătății dumneavoastră fizice? Aceste frunze incredibile au o mulțime de proprietăți medicinale. Aveți posibilitatea de a vindeca mai multe probleme de sănătate dacă faceți un ulei din această plantă și îl folosiți în mod regulat.

Beneficiile frunzelor de dafin

  • Excelent în curățarea colonului.
  • Aceste frunze vă oferă mai multă putere intelectuală și vă ajută să vă concentrați mai bine.
  • Va elimina durerile articulare și venele varicoase.
  • Ameliorează umflăturile.
  • Vă oferă o imunitate mai puternică.

Rețetă ulei de dafin

30 grame frunze de dafin

250 ml ulei de măsline

Cum se prepară?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pisați frunzele de dafin într-un mojar. Apoi, adăugați uleiul de măsline peste frunze. Puneți amestecul într-un borcan cu capac. Închideți etanș borcanul. Este nevoie să lăsați borcanul într-un loc rece, întunecos, timp de 2 săptămâni.

Va trebui să-l agitați din când în când. După ce au trecut cele două săptămâni, se strecoară amestecul printr-un tifon și se pune într-un alt recipient curat cu capac. Se recomandă să păstrați acest amestec în camere reci.