Tensiunea arterială ridicată poate duce la insuficiență renală și cardiacă, demență vasculară, atac de cord și accident vascular cerebral. Indicatorul depinde de mulți factori, inclusiv ce fel de stil de viață duce o persoană, ce mănâncă și dacă face sport.

Experții consideră că micile ajustări dietetice pot aduce beneficii pentru sănătate și pot reduce riscul tensiunii arteriale crescute. Un grup de cercetători de la Universitatea din Adelaide, Australia, a analizat 12 studii care au implicat 553 de pacienți hipertensivi și au concluzionat că o plantă populară poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Vorbim despre usturoi, scrie Express.

Sa demonstrat că usturoiul scade atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică. Cu un consum regulat de usturoi în alimente, primul scade în medie cu 8 mm Hg iar a doua cu 5,5 mm Hg. 

În al doilea rând, reducerea valorilor tensiunii arteriale a fost similară cu cea realizată prin administrarea de medicamente antihipertensive.

Prin reducerea valorilor tensiunii arteriale, o persoană își minimizează riscul de viitoare probleme de sănătate cardiovasculară.

British Heart Foundation (BHF) a explicat că tensiunea arterială ridicată poate duce la insuficiență renală, insuficiență cardiacă și demență vasculară.

În plus, hipertensiunea arterială poate duce la infarct sau accident vascular cerebral.

Impactul continuu al hipertensiunii arteriale asupra pereților arterelor determină pierderea elasticității lor.

Ca urmare, arterele devin rigide și înguste, determinând creșterea tensiunii arteriale crescute.

Pasajul îngust pentru sânge facilitează blocarea completă a colesterolului depus, ducând la situații care pun viața în pericol.

Anterior, experții au vorbit despre cea mai bună dietă pentru scăderea tensiunii arteriale . Este vorba despre includerea alimentelor cu conținut scăzut de sodiu, făină rafinată și zaharuri adăugate în dieta ta. În schimb, ar trebui să luați în considerare alimentele care conțin proteine ​​slabe și omega-3.