In mod statistic, ateroscleroza (infundarea progresiva a arterelor) este cel mai mare ucigas de pe planeta. Un progres complex, care implica sistemul imunitar, infectii, incompatibilitati alimentare si multi alti factori cunoscuti si necunoscuti, este – in ciuda opiniei medicale conventionale – o afectiune ce poate fi complet prevenita si, in unele cazuri, reversibila.

artere

In cotinuare iti vom prezenta informatii publicate de cercetatori care confirma faptul ca aceasta afectiune poate fi prevenita si chiar tratata in mod natural:

1. Vitaminele B

Da, ceva atat de simplu ca adaugarea unei surse de vitamine din complexul B poate preveni afectiunile cardiovasculare sa-ti ia viata prematur. Un studiu publicat in anul 2005, in publicatia Ateroscleroza a constatat ca o simpla interventie in care s-au utilizat 2.5 mg de acid folic, 25 mg de vitamina B6 si 0.5 mg vitamina B12 timp de 1 an, a dus la reducerea semnificativa a grosimii arteriale. Chiar si niacinul sau acidul folic in monoterapie s-a dovedit a avea acest efect la pacienti. Nota: alege intotdeauna surse naturale ale vitaminelor din grupul B, inclusiv suplimente probiotice sau un extract alimentar intreg, in comparatie cu vitaminele sintetice sau semisintetice care, din pacate, predomina astazi piata.)

2. Usturoiul

Dupa cum am aratat anterior si in alte articole, usturoiul va poate salva viata. S-a constatat ca regreseaza acumularea de placi la nivelul arterelor si asta printre multe alte beneficii care va pot salva viata.

3. Rodia

Acest fruct super-vindecator s-a decoperit a avea efectul de a regresa acumularea de placi la nivelul arterelor. De asemenea, ofera zeci de beneficii validate pentru sanatate, inclusiv inlocuirea functiei ovarelor mamiferelor!

4. Varza murata

Kimchi, o reteta coreeana, care include varza fermentata, ardei iute si diverse alte ingrediente, inclusiv peste fermentat, pare sa stopeze procesul aterosclerotic la animale. In plus, tulpinile de bacterii bune din kimchi sunt capabile sa degradeze substatele chimice toxice care pot provoca vatamari corporale suplimentare.

5. L-arginina

Acest aminoacid este capabil sa previna ingrosarea arteriala – reducerea pana la 24% – in modelul animal. Am facut o revizuire amanuntita a literaturii despre suplimentele de arginina si am constatat ca in peste 30 de studii este demonstrat acest fapt, in plus fata de cele 150 de beneficii cunoscute pentru sanatate; este capabil sa abordeze disfunctiile asociate cu bolile cardiovasculare: disfunctie endoteliala, cu cel putin 20 de studii care demostreaza acest fapt.

6. Turmeric (curcuma)

Polifenolul principal din turmericul indian cunoscut sub numele de curcumina s-a dovedit a fi un excelent cardioprotector, cu peste 30 de studii care sa demostreze acest fapt. Un studiu a constatat ca turmericul a impiedica deteriorarea arterelor asociata cu blocarea (formarea neointima).

7. Semintele de susan

Probabil unul dintre cele mai subapreciate super-alimente de pe planeta, semintele de susan sunt la fel de eficiente ca si Tylenolul pentru durerile artritice; acestea pot fi un aliment cardioprotector excelent, ideal pentru prevenirea progresiei aterosclerozei. Un studiu efectuat pe animale a constatat ca au capacitatea de a preveni formarea leziunilor de ateroscleroza.

8. Avocado

Data viitoare cand faci un sandwich sau o salata, ia in considerare adaugarea catorva felii de avocado in loc de maioneza sau de dressing greu.Studiile au aratat ca un consum zilnic de avocado are ca rezultat o crestere a colesterolului bun si o scadere a trigliceridelor si a LDL cu aproximativ 22% si o crestere de 11% a HDL – colesterolul “bun” care ajuta la mentinerea arterelor fara obstacole. Nu numai ca acest fruct delicios ajuta la mentinerea unei bune circulatii sanguine, dar contine si in jur de 4 grame de proteine si 11 grame de fibre, ca sa nu mai vorbim de o lista impresionanta de vitamine si antioxidanti.

Aminteste-ti, bolile de inima nu reprezinta un proces natural pe care trebuie sa-l accepti ca fiind inevitabil in baza antecedentelor familiale. Deciziile noastre zilnice, in special in ceea ce priveste ceea ce vom manca sau ce vom bea ne afecteaza cel mai mult. Putem sa folosim alimentele ca medicamente, eliminand mesajul industriei farmaceutice care ne spune ca avem nevoie de statine pentru a evita “inevitabilul”.