Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai periculoase afectiuni cu care se poate confrunta un om pe parcursul vietii, motiv pentru care este esential sa detectezi problema imediat ce organismul iti transmite semnele.

simptome ale accidentului vascular cerebral

Afectarea vederii: vederea incetosata sau dubla reprezinta un indicator esential, fiind prezent in 44% din cazuri.

Confuzie sau dificultate in vorbire: capacitatea de exprimare si de intelegere poate fi afectata, simptom aparut in 72% din cazuri. Precum si amortirea unui brat ori a unui picior. Membrele afectate sunt in general cele din partea opusa a partii creierului afectat.

Ameteala sau pierderea echilibrului
Durere: acesta nu este un simptom comun, aparand in special in cazul femeilor, durere la nivelul bratelor, picioarelor sau pieptului.

Durere de cap puternica.

Amortirea fetei: pot aparea leziuni ale creierului care pot determina privarea acestuia de oxigen si de sange. Deseori accidentul vascular cerebral poate cauza amorteala in unele zone ale corpului, in functie de partea creierului afectata. In cazul in care nervii conectati la nivelul fetei sunt lipsiti de oxigen, poate aparea paralizia faciala partiala ori totala.

Stare de oboseala brusca.

Sughit: acesta apare ca urmare a contractiilor diafragmei, contractii care sunt controlate de diferiti nervi ai creierului. In momentul in care nervii sunt afectati de atacul cerebral, apare sughitul.

Palpitatii: acestea apar de obicei in momentul in care exista un motiv bine intemeiat, precum o sperietura puternica. Daca ti se intampla sa ai palpitatii subit, este posibil sa suferi un accident vascular cerebral.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Photo: Healthy Cures