Se stie ca un consum regulat de usturoi ajuta la dezvoltarea sistemului nostru imunitar si implicit la o stare de sanatate corespunzatoare.

Acum stim cu siguranta ca usturoiul are efecte benefice in scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului, impiedicarea producerii atacurilor de cord (prin fluidizarea cheagurilor de sange), intarirea organismului in lupta contra racelii si gripei etc.

Usturoiul este un aliment si medicament in acelasi timp, fiind practic de neinlocuit din foarte multe retete culinare.

Dar una din principalele cauze pentru care usturoiul nu este consumat de catre noi este mirosul acestuia.

Aici intervine mierea de albine, care in combinatie cu usturoiul face mult mai placut consumul acestuia.

retete cu miere de albine si usturoi

Puneti cativa catei de usturoi intr-un borcan si adaugati peste ei miere de albine. Lasati borcanul cateva saptamani la lumina pana cand usturoiul devine opac, si toata aroma din usturoi s-a transferat in miere. Acest amestec este un sirop de tuse excelent si poate calma si durerile in gat. La copii siropul trebuie dat in combinatie cu apa sau miere pentru ca este destul de concentrat.

Unii bucatari folosesc acest amestec pentru a da gust mancarurilor.

reteta pentru varice, ateroscleroza, ischemie miocardica

Se piseaza 250 grame de usturoi si se amesteca cu 350 grame miere de albine. Amestecul se lasa sapte zile la rece apoi se consuma cate o lingura de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de mesele principale.

O astfel de cura poate fi tinuta o luna si jumatate dupa care se face pauza sapte zile. Cura se poate repeta.

reteta si beneficii in angina pectorala

Se amesteca zece capatani de usturoi cu 10 lamai tocate in robotul de bucatarie si un kilogram de miere.

Amestecul se lasa sapte zile la rece dupa care se consuma zilnic cate 2-4 lingurite, o data pe zi, cu 30 minute inainte de masa, timp de doua luni.

Amestecul se tine o perioada in gura inainte sa fie inghitit.

tratament obezitate

O capatana mare de usturoi se curata, se zdrobeste si se pune intr-un borcan de 800 g. Se mai adauga 400 g miere de albine si otet de mere pana se umple borcanul. Se lasa 10 zile la macerat, timp in care se agita borcanul zilnic.

Dupa 10 zile strecuram amestecul iar lichidul il punem la frigider.

Se consuma cate o lingura pe stomacul gol, in fiecare zi. (atentie la persoanele cu diabet)

reteta chinezeasca cu miere, usturoi si propolis

Pentru aceasta veche reteta chinezeasca s-a incercat o fundamentare stiintifica, dupa ce in prealabil au fost demonstrate empiric efectele sale deosebite in tratamentul diferitelor boli cardiovasculare si endocrine.

Avem nevoie de 100 g miere de salcam, 20 g extract alcoolic de propolis 30%, 400 g usturoi maruntit, 200 ml alcool etilic de 96 grade.

Usturoiul se amesteca cu alcoolul si se lasa intr-o sticla de culoare inchisa, la loc racoros, uscat si intunecat. Dupa 30 de zile se filtreaza si se mai lasa inca trei zile in aceleasi conditii.

In acelasi timp, in dieta pacientului se va introduce ulei de masline, usturoi, varza, brocoli, conopida (toate crude), branzeturi si produse lactate.

Schema de tratament este destul de complicata, dar in principiu urmareste cresterea si descresterea treptata a numarului de picaturi administrate.

Prepararea acestor retete se poate face in gospodaria fiecaruia si nu implica costuri mari, efectele fiind deosebite.