Cu 10 zile inainte de un atac de cord se produc o serie de modificari in organism. Afla cum poti preveni aceasta problema de sanatate, citind simptomele de mai jos!

7 lucruri care se intampla inaintea unui atac de cord:

1. OBOSEALA NEOBISNUITA

Daca in ultimele zile ai observat ca obosesti foarte repede de la orice faci, chiar si atunci cand nu faci nimic, este foarte probabil ca arterele tale sa devina congestionate astfel incat inima sa primeasca mai putin sange decat in mod normal.

2. DURERI PUTERNICE IN PIEPT LA FRECVENTA REDUSA

Nu te culca pe o ureche daca simti dureri in piept o data la 3 zile chiar daca dureaza doar cateva secunde. Durerea este una ascutita, iar presiunea care se resimte poate aparea si disparea foarte rapid. La o intensitate mai mica sau mai mare, durerea din piept poate capata forma hiperaciditatii gastrice.

3. PROBLEME CU RESPIRATIA

Simptomele anginei pectorale pot fi identice cu cele ale unui atac de cord. Cand inima primeste sange putin, nici plamanii nu vor fi suficient de bine oxigenati.

4. DURERI DE SPATE SI BRATE

Nu doar intepaturile in piept anunta declansarea unui infarct miocardic. Cei mai multi dintre pacientii care se prezinta cu aceasta problema medicala reclama dureri de brate, spate si umeri.

5. TRANSPIRATII RECI

Fluxul oxigenului catre creier va fi intrerupt in cazul pacientilor cu boli de inima. Senzatia de ameteala se instaleaza imediat, urmate de transpiratia rece.

6. RACEALA

Crezi ca ai racit si ai bifat toate simptomele de mai sus? Esti aproape de un infarct, la cateva ore distanta, avertizeaza cardiologii!

7. STARE DE SLABICIUNE

In momentul in care cazi la pamant pentru ca al tau corp nu mai poate merge mai departe, este semnalul cel mai puternic ca esti aproape de producerea unui infarct.

Daca aceasta stare de slabiciune resimtita la nivel muscular si osos se accentueaza cu mici intepaturi in zona venelor sau la nivelul pieptului, esti la maxim 4 ore distanta de un atac la inima.

Daca vrei sa previi un infarct:

  • Nu mai fuma
  • Redu consumul de zahar
  • Fa miscare
  • Redu prajelile