Uimitoarele beneficii ale tratamentului cu extract de rodie continuă să uimească şi astăzi. Printre cele mai importante avantaje se numără: reducerea acumulărilor de lipide la nivelul muşchiului cardiatic; reducerea considerabilă a anomaliilor observate cu ajutorul tehnologiei EKG; reducerea nivelurilor de stres oxidativ; reducerea extinderii cardiace; reducera chemokinelor, un mesager chimic asociat cu apariţia proceselor inflamatorii la nivelul arterelor; reducerea infiltrării de macrofage la nivelul muschiului cardiac, scrie BZI.ro.

Următoarele proprietăţi confirmate experimental sunt doar câteva dintre evidenţele care demonstrează enormele proprietăţi ale acestui fruct:

rodie curăţa arterele

Proprietăţi antiinfecţioase – în multe cazuri, acumularea plăcilor la nivelul arterelor, implică existenţa unor infecţii virale sau bacteriene;

Proprietăţi antiinflamatorii – inflamaţia joacă un rol important în patogeneză afecţiuniulor cardiovasculare, această fiind principala cauză a afecţiunilor organismului uman.

Proprietatea de a reduce a tensiunea arterială – O substanţă întâlnită în sucul de rodie, numită angiotensină, are proprietatea de a contribui la reducerea tensiunii arteriale.

Proprietăţi antioxidante – Oxidarea este unul dintre fenomenele care contribuie la apariţia afecţiunilor cardiovasculare.  De exemplu, colesterolul poate fi crescut, dar este inofensiv, atâta timp cât nu se produce o oxidare a acestuia. De asemenea, s-a descoperit că acest fruct are proprietatea de a contribui la reducerea stresului oxidativ din sânge. Un studiu efectuat asupra şoarecilor din laborator a demonstrat că această reducere a stresului oxidativ a fost asociată cu o scădere de 44% a nivelului leziunilor arterosclerotice.