O zi de muncă de 11 ore în locui uneia normale de la 9 la 5 crește semnificativ riscul de boli de inimă, spun experții britanici citați de BBC. Riscul crește cu până la 67% pentru oamenii care lucrează mult.

Echipa de cercetători de la University College London și-au bazat rezultatele pe analiza a peste 7.000 de angajați din serviciul public a căror sănătate au urmărit-o din 1985 încoace. “Având în vedere că includerea măsurării orelor de muncă în cadrul interviului la medic este atât de simplă și de folositoare, cercetarea noastră asigură dovezi clare că acest lucru este necesar”, spune profesorul Mika Kivimaki, cercetătorul principal. 

“Această informație trebuie să ajute la îmbunătățirea deciziilor legate de medicația pentru bolile de inimă. De asemenea, acest lucru poate fi un semnal pentru cei care care lucrează peste program, mai ales daca au și alți factori de risc”.

De-a lungul studiului de 11 ani, 192 participanți au suferit un atac de inimă. Cei care lucrau 11 ore pe zi sau mai mult erau de două ori mai predispuși să aibă un atac de inimă decât cei cu program mai scurt. Dacă medicii iau în considerare orele muncite pe zi, ei pot identifica cu 6.000 de oameni în plus dintre cei 125.000 care au un atac de inimă în Marea Britanie în fiecare an.