cauza hipertensiunii

„La majoritatea persoanelor nu exista o cauza determinanta pentru aparitia hipertensiunii arteriale.”

Boala este descrisa si clasificata în „hipertensiune arteriala esentiala sau primara”, dar despre cauzele bolii nu se stie o iota în mod sigur!

Ce medicamente se dau în cazul hipertensiunii arteriale de medicina clasica?

Medicamentul standard la hipertensiunea arteriala si pe care îl primesc aproape 100% din pacienti este un medicament care contine o substanta numita betablocher si care inhiba bataile normale ale muschiului inimii reducând randamentul ei natural.

Prin aceasta metoda inima nu mai bate cu amplitudinea necesara organismului si acest lucru duce automat la scaderea presiunii sângelui în artere la fel ca si atunci când un robinet la care se afla legat un furtun este închis un pic.

Randamentul inimii este redus prin betablocheri cu 20-40% si acest lucru va duce inevitabil la:

  • distrugerea sigura a muschilor inimii si ca urmare la boli cronice de inima,
  • lipsa de putere si energie,
  • oboseala cronica,
  • infectii în sânge datorita lipsei de oxigen si de sânge proaspat în extremitati,
  • slabirea sistemului imunitar,
  • slabirea tutoror organelor (toate organele sunt alimentate si întarite cu sângele pompat de inima,
  • capacitate cerebrala scazuta.

Alte medicamante date împreuna cu betablocherii sunt medicamente care „subtiaza” sângele, adica care altereaza în mod artificial consistenta lui sau medicamente care dilata arterele.

Întrebarea 1: Daca hipertensiunea nu are de-a face cu inima – dupa cunostintele actuale ale medicinii – de ce se dau, totusi, medicamente care reduc puterea inimii?

Pentru ca prin aceste medicamente se obtine cel mai rapid efect de reducere a hipertensiunii – efect dorit si de pacienti. Însa cu medicamente se produc efecte nefaste si ireparabile asupra sanatatii de care vor profita la urma cel mai mult tot fabricantii de medicamente.

Întrebarea 2: Betablocherii vindeca hipertensiunea arteriala?

Bineînteles ca NU vindeca nimic pentru ca inima are de-a face cu tensinea arteriala la fel de mult ca si un robinet cu un furtun înfundat care este conectat la el. Prin închiderea robinetului nu se curata furtunul chiar daca presiunea din acesta scade.

Întrebarea 3: De ce se dau totusi betablocherii la hipertensiunea arteriala daca nu vindeca nimic?

Tocmai fiindca nu vindeca se dau aceste medicamente. Daca medicamentele ar vindeca ceva cine ar mai cumpara aceste medicamente decenii întregi? Scopul industriei farmaceutice este profitul si nu vindecarea. Cu vindecarea nu se fac bani.

Întrebarea 4: De ce doctorii nu cauta o alternativa mai buna?

Industria farmaceutica nu produce alte medicamente contra acestei afectiuni si, ca urmare, doctorii nu au ce sa aleaga.

Betablocherii funcționează rapid (desi distrug inima si slabesc întregul organism) si acest lucru le este mai mult decât suficient celor mai multi „doctori”. Un doctor adevarat însa va cauta cauza bolii si va încerca sa o înlature, dar un astfel de doctor este mai rar decât 7 cifre la lotto.

Întrebarea 5: Care este, de fapt, cauza adevarata a hipertensiunii arteriale?

Daca privim sistemul cardio-vascular îl putem compara cu o pompa de apa care tine apa în circulatie într-un lac artificial.

Acest sistem format dintr-o pompa (inima), furtun (vase sanguine), vas de expasniune (ficat) si  filtru (rinichii).

Pompa de apa este aleasa de asa natura sa garanteze circulatia ideala a apei.

Daca presiunea din furtun creste la un moment dat exista numai doua cauze posibile:

  1. înfundarea furtunului,
  2. înfundarea filtrului (rinichii).

Reducând randamentul pompei de apă se scade tensiunea ridicata care apare în mod automat în furtun însa acest lucru nu duce la repararea problemei. Un instalator va face în acest caz ceea ce trebuie: el va curata flitrul înfundat.

În cazul organismului cauza hipertensiunii arteriale sunt rinichii.

Rinichii filtreaza permanent sângele si atunci când randamentul lor scade automat creste tensiunea arteriala caci inima nu îsi schimba randamenetul în functie de cel al rinichilor.

De ce scade randamentul rinichilor?

Rinichii omului sunt organele cele mai puternic legate direct de emotii si sunt afectati foarte puternic de suparari si de emotiile negative, îndeosebi de cele de durata (tristete, depresie, deceptii sentimentale, pierderea celor iubiti, singuratate).

Cei mai multi oameni încep sa facă hipertensiune arteriala dupa un deces sau o suparare care tine mai mult timp.

În cazul supararilor cronice rinichii nu mai pot lucra cum trebuie – se strâng de la tristete – si reducându-se capacitatea lor de filtrare creste în mod automat tensiunea din artere.

Si conflictele si enervarile zilnice la oameni care nu sunt tristi sau depresivi duc la hipertensiune arteriala, însa acest lucru este cauzat nu numai de randamentul slabit al rinichilor (cei mai multi oameni au rinichii slabiti si înfundati) ci mai mult de ficat, care are o functie compensatoare la volumul de sânge aflat în circulatie în organism.

Enervearea afecteaza în mod direct ficatul.

Prin urmare, cauza numarul 2 al hipertensiunii sunt conflictele emotionale, certurile, care duc la tensiune emotionala si ca urmare si la tensiune în sânge.

Așadar, voia buna si echilibrul emotional sunt factorii care vindeca cel mai usor hipertensiunea arteriala.

Fiindca pacientii nu stiu acest lucru, de îndata ce au aflat ca sufera de aceasta afectiune ei vor lua medicamentele precrise de medic ani de zile – chiar daca necesitatea lor dispare – fiind convinsi ca boala este nevindecabila si ca trebuie sa ia aceste medicamente o viata întreaga.

Un alt factor important la hipertensiune este ficatul.

Ficatul actioneaza ca un rezervor de sânge care mentine cantitatea de sânge din organism la nivelul necesar – asemanator cu rezervoarele de dilatare folosite la instalatiile de incalzire. Oricine a vazut un ficat de animal îsi poate da seama usor ca acesta este asemanator unui burete care contine mult sânge.

La miscare, muschii trebuie alimentati cu sânge si acesta este eliberat de ficat care îl aduna în timpul repausului.

Si la enervare sau emotii puternice ficatul elibereaza acest sânge care se duce în zonele necesare, mai ales la cap unde se creeaza o congestie.

La un om cu fiactul sanatos, sângele se retrage repede înapoi în ficat dupa efort sau enervare, pe când la unul cu ficatul afectat acest lucru nu se mai petrece în mod rapid.

Din cauza afectiunilor ficatului care, ca si cele la rinichi, le are aproape orice om din ziua de azi mai mult sau mai putin datorita mai multor factori (alimentatie nesanatoasa, lipsa de miscare, toxine acumulate, calculi renali si biliari) ficatul nu mai poate îndeplini aceasta functie în mod ideal iar compensarea cantitatii de sânge din artere nu mai poate fi facuta în timp util ducând la valori marite de tensiune.

Un ficat bolnav si enervarile duc deci la valori si mai mari ale tensiunii arteriale decât în cazul unui ficat sanatos.

Si acest lucru este cunoscut: bolnavii despresivi si mâniosi fac tensiune si mai mare decât cei care sunt numai depresivi.

Desi cauza primara a hipertensiunii este pe plan organic sistemul renal, și ficatul are o influenta destul de mare asupra valorilor ei.

Al treilea factor la hipertensiunea arteriala, care este însa minor, este pierderea elasticititatii arterelor.

Arterele elastice sunt în stare sa compenseze prin umflare o parte din tensiunea marita aparuta, în timp ce arterele rigide si cu elasticitatea alterata vor pastra cresterea presiunii arteriale la valoarea cauzata de emotia creeata.

Factorii zilnici care duc la variatia tensiunii arteriale în cazul hipertensivilor cronici, datorate rinichilor, sunt emotiile negative si enervarile, asa cum stie orice hipertensiv din proprie experienta.

Întrebarea 6: De ce doctorul meu nu stie toate lucrurile acestea?

Doctorii au fost învatati cândva la facultate – în mod evident gresit – ca hipertensiunea nu are cauze si ca se trateaza cu betablocheri.

Majoritarea doctorilor au ramas la acest stadiu de necunoastere totala, stadiu la care a ramas si „stiinta” oferita de industria farmaceutica de mai multe decenii.

În ultimii 30 de ani nu s-a facut un singur pas înainte pentru vindecarea hipertensiunii caci, cine are oare nevoie de un pas înainte, când se câstiga atâtia bani cu betablocheri si cu alte medicamente?

Timp de cercetare proprie si, mai ales, de gândire doctorii din ziua de azi nu detin, iar ei, ca si cei multi „oameni de stiinta” se multumesc cu ceea ce stiu deja.

Cum se poate vindeca hipertensiunea în mod adevarat?

Pentru a vindeca hipertensiunea exista un singur mod real si eficient: trebuie vindecata sau eliminate depresia, supararea sau tristetea pacientului!

Acest lucru se poate face în mod efectiv prin schimbarea modului de viata.

Oamenii care se enerveaza usor trebuie sa îndeparteze sursele conflictelor si sa încearce sa se stapânesca.

În cazul hipertensiunii trebuie tratate cu remedii naturiste atât organele (rinichii si ficatul) care duc la cresterea ei dar, mai ales, cauzele psihice care duc la dereglarea acestor organe: supararea, depresia si enervarea.

Acest lucru se poate face cel mai efectiv si precis cu ajutorul remediilor naturiste.

Tratamentul cu betablocheri si subtietori de sânge aduce numai daune întregului organsim si nu vizeaza deloc cauza adevarata a bolii, facându-i pe bolnavi dependenti de aceste medicamente pentru decenii întregi.

În plus, în acest caz este evident faptul ca doctorii dau la hipertensiune un medicament pentru inima când, de fapt, cauza bolii nu este cunoscuta si nici atribuita inimii!

Acest tratament este tot asa o mare prostie ca si reducerea randamentului pompei de apa în loc de desfundarea filtrului pentru un instalator.

Daca un instalator ar face asa ceva ar fi concediat imediat. Doctorii fac acest lucru de decenii întregi, fara nici macar sa se întrebe care este cauza acestei boli.

Multi bolnavi care au reusit sa depaseasca stadiul depresiv nu mai au hipertensiune si nu mai au, ca urmare, nici nevoie de medicamente, dar se iau mai departe din obsinuinta sau din cauza ca doctorii lor nu le spun ca nu mai sunt necesare.

Frica de „a se întâmpla ceva” este mentinuta si inoculata de sistemul medical si acesti betablocheri se dau in cele mai multe cazuri decenii întregi desi necesitatea lor dispare des de la sine în multe cazuri.

Alternative eficiente la betablocheri

O alternativa naturala foarte eficienta la betablocheri si mult mai sanatoasa si care functioneaza pentru cei mai multi bolnavi, este remediul naturist de la plafar cu numele de „Regulator de tensiune”.

Remediul costa 25 de lei si se poate gasi peste tot unde este un magazin naturist gen plafar.

Remediul merita încercat, desi nu-i poate ajuta pe toti dat fiind factorii diferiti care cauzeaza marirea tensiunii cât si organele afectate.

Mult mai eficiente la vindecarea cauzelor hipertensiunii ar fi, așadar, drenoare renale si hepatice, remedii care înlatura depunerile din rinichi împreuna cu remedii naturale contra depresiei sau a irascibiliatii.